Microsoft Band 2 frustrează utilizatorii cu alți algoritmi de citire

de: Alexandru Puiu
11 11. 2015

În situația în care ați folosit o lungă perioadă primul Microsoft Band, veți fi dezamăgiți să aflați că informațiile oferite de acela erau incorecte.

La aproximativ un an după lansarea primei generații de smartband a gigantului din Redmond, doritorii se pot orienta către cel de-al doilea Microsoft Band. Acesta nu vine cu un design revoluționar în comparație cu primul model, dar include câteva funcții interesante. Cea mai ciudată dintre ele ține de informațiile pe care le preia din organism, precum ritmul cardiac sau caloriile consumate și vi le afișează pe ecran sau le sincronizează cu smartphone-ul din buzunar.

Conform unui test comparativ realizat de cei de la Neowin, ambele dispozitive testate în același timp au afișat rezultate foarte diferite în aceleași circumstanțe. Pe parcursul a 14 sesiuni de efort controlat, Microsoft Band 2 a afișat o medie a bătăilor pe minut cu aproximativ 10 mai puține, în unele circumstanțe diferența ajungând până la 25 de bătăi mai puțin. În ceea ce privește caloriile citite, diferența dintre informațiile afișate de cele două Microsoft Band este de asemenea una foarte mare.

În momentul în care creatorii testului i-au confruntat pe cei de la Microsoft cu aceste discrepanțe, răspunsul oficial a fost cât se poate de simplu. Aparent, Microsoft Band 2 este mult mai precis la a citi ritmul cardiac decât predecesorul său. Reversul este posibil, dar cei de la Microsoft au negat cu îndărjire această posibilitate. Compania americană a detaliat într-un comunicat oficial faptul că Band 2 este cu aproximativ 20% mai precis la a citi informații, în comparație cu brățara de acum un an.

Din păcate, în comparație cu monitoare cardiace profesionale, au fost câteva situații în care primul Microsoft Band a fost mai precis la citit informații. Ca urmare, dacă aveți probleme cu inima sau vă place să aveți informații precise asociate efortului depus la sală, ar fi bine să vă orientați către un monitor cardiac dedicat.